donderdag 2 december 2010

Parlement stemt in met wijzigingen belastingwet

Het Oekraïense parlement heeft de wijzigingen goedgekeurd die president Viktor Janoekovitsj heeft voorgesteld op de nieuwe belastingwetgeving. Het zijn wijzigingen die de kleine ondernemers in het land moeten ontzien.

Het wijzigingsvoorstel werd vandaag door 268 van de 450 parlementsleden goedgekeurd. Onder de voorstanders waren ook parlementsleden van de oppositie.

Janoekovitsj sprak aanvankelijk zijn veto uit over de wet, maar kwam vervolgens met een wijzigingsvoorstel om te voorkomen dat het parlement dwars gaat liggen en de begroting 2011 niet wil vaststellen.

Die begroting moet voor 20 december door het parlement worden aanvaard. Het is een voorwaarde van het IMF voor een volgende uitbetaling van de eerder toegezegde lening van 2,6 miljard US dollar om Oekraïne financieel te steunen. Op de begroting voor 2011 is 3,5 procent bezuinigd ten opzichte van dit jaar.

President Janoekovitsj wil een werkgroep instellen, ook met een vertegenwoordiging van de kleine ondernemers, die over twee maanden met een nieuw wetsvoorstel komt. Gaat dat door, dan is de nu door het parlement geaccordeerde belastingwet geen lang leven beschoren.

Geen opmerkingen: