zaterdag 4 december 2010

Mascottes EK 2012 heten Slavek & Slavko

De mascottes van het EK voetbal 2012 in Oekraïne en Polen gaan Slavek en Slavko heten. Dat is de uitkomst van een poll waaraan in de afgelopen twee weken 39.233 voetballiefhebbers mee deden. Slavek en Slavko kregen 56 procent van de stemmen. Voor Siemko & Strimko koos 29 procent en 15 procent had een voorkeur voor Klemek &Ladko.

De stemmen konden uitgebracht worden via UEFA.com en in alle vestigingen van McDonalds in Oekraïne en Polen. Intussen maakten de mascottes een toernee langs alle acht speelsteden. Slavek & Slako nemen het estafettestokje over van Trix & Flix, de mascottes van het EK 2008 in Oostenrijk en Zwitserland.

De namen van de mascottes van het EK 2012 werden vandaag bekend gemaakt in Kiev door Frantisek Laurinec van de UEFA. "De mascottes geven een mooi beeld van beide gastlanden, ze zijn jong en dynamisch."

Oekraïne's toernooidirecteur Markian Lubkivskiy liet bij deze gelegenheid weten dat de voorbereidingen op schema zijn in Kiev, Donetsk, Kharkiv en Lviv. "De tijd is onze grootste vijand, maar we redden het wel", zei hij. "Het toernooi loopt geen gevaar."

http://2.bp.blogspot.com/_MkbiuJCuROI/TPpX86pqtxI/AAAAAAAABuw/ub-gdT6diwM/s1600/7400.jpg

Bron: UEFA

Geen opmerkingen: