vrijdag 24 december 2010

Kiev wil Formule 1 naar Oekraïne halen

Oekraïne streeft naar Formule 1 autoraces. Over twee jaar moet het zover zijn, want de plannen voor een 5,2 kilometer lang racecircuit in de buurt van de hoofdstad Kiev zijn al in een vergevorderd stadium. Er is inmiddels een investeerder gevonden. Maar Anatoli Prysiazniuk, het hoofd van het bestuur van de regio rond Kiev mag diens naam niet noemen.

Er is inmiddels honderd hectare grond gereserveerd voor het racecircuit. De aanleg begint in de loop van 2011, aldus Prysiazniuk. “Ik heb het ontwerp gezien en ik weet dat Europese deskundigen er aan meegewerkt hebben. Het circuit is ontworpen door een Deen die ook de circuits in de Arabische Ermiraten, Singapore en enkele andere landen heeft ontworpen. Dit race circuit krijgt alle mogelijke moderne voorzieningen.

De aanleg van het Formule 1 circuit omvat ook de nodige infrastructuur als toegangswegen, tribunes en hotels. Er is met de aanleg van dit alles circa 1 miljard US dollar gemoeid.

Vice-premier en minister van Infrastructuur Boris Kolesnikov juicht het plan toe, maar hij voorziet wel een probleem als het gaat het om het naar Oekraïne halen van de Formule 1. De Federation Internaltionale de l’ Automobile (FIA) moet het namelijk wel willen. “Het gaat er niet om dat we in staat zijn een geschikt racecircuit aan te leggen, maar meer of we bij de club worden toegelaten”, aldus Kolsnikov.

Bron: Kiyv Post, Interfax-Ukraine

Geen opmerkingen: