vrijdag 3 december 2010

Een zijsprongetje: Belarus

Pjotr woont samen met z'n moeder in een dorp in Belarus. Hij leidt een eenzaam bestaan. Vanwege z'n klompvoet en z'n kleine postuur is hij een gewild doelwit voor pesterijen, en z'n moeder werwijt hem dat ze door zijn mismaaktheid haar grote liefde is verloren. Als ze een vriend krijgt, een oude kennis van voor de Tsjernobyl-ramp, wordt de situatie thuis onhoudbaar en vlucht Pjotr weg.

In Kalinovo probeert hij z'n hoofd boven water te houden. Daar ontmoet hij op en dag Tanya, een meisje dat met een aantal andere kinderen uit een weeshuis deelneemt aan een project zelfstandig wonen. Tanya kan fantastisch koken. Pjotr ziet wel brood in haar kookkunst en bedenkt een listig plan. Alleen loopt alles anders dan hij gepland had.

Het boek 'Pjotr's borsjt' gaat over de lotgevallen van een aantal kinderen in Belarus, na de Tsjernobyl-ramp. Het eerste exemplaar van het door José Hennekam geschreven boek is gisteren overhandigd aan Jan Terlouw. Uitgever Arroba werkte belangeloos mee aan de uitgave en dat zorgt er voor dat de volledige opbrengst van de verkoop van dit boek naar een goed doel gaat: het project Zelfstandig wonen van de Stichting Weeshuizen Belarus.

Meer informatie over 'Pjotr's borsjt'

Geen opmerkingen: