dinsdag 13 december 2016

Savtsjenko stapt uit de Moederlandpartij

Nadia Savtsjenko is uit de fractie van de Moederlandpartij gestapt. Dat heeft parlementslid Ivan Koelko van die partij naar buiten gebracht. Een vreemde actie, vindt Nadia's zus Vira, aangezien Savtsjenko al in oktober een verklaring naar de parlementsfractie heeft gestuurd waarin zij meedeelt dat zij niet langer deel wil uitmaken van de fractie.

''Dat is al gebeurd voordat Nadia naar de rechtszaak tegen Karpjoech en Klich in Moskou ging. Vreemd dat ze daar nu ineens mee naar buiten komen. Wat zou daar achter zitten'', vraagt Vira Savtsjenko zich op haar Facebookpagina af. Partijleider Joelia Timosjenko liet gisteravond al weten dat werd overwogen om Savtsjenko uit de fractie te zetten.

Bij de verkiezingen van oktober 2014 was Savtsjenko, toen nog in Russische gevangenschap, de lijstaanvoerder omdat Timosjenko in de jacht op meer zetels haar eerste plaats aan de populaire ex-helikopterpiloot had afgestaan. Sinds haar vrijlating opereert Savtsjenko eigenlijk op eigen houtje, zonder zich iets van de partijlijn aan te trekken. Twee weken geleden verklaarde ze zelf parlementslid voor de Moederlandpartij te blijven, maar tegelijkertijd een eigen organisatie op te zetten.

Bron: 112, Unian

Geen opmerkingen: