dinsdag 20 december 2016

Nog altijd soldaat vermist na slag bij Svitlodarsk

Er wordt nog altijd een Oekraïense soldaat vermist na het twee uur durende vuurgevecht van pro-Russische rebellen en het leger bij Svitlodarsk. ''We zijn nog altijd op zoek naar hem'', zei een woordvoerder van de 54e brigade gisteravond op tv-zender 112. Bij het gevecht, waarbij de rebellen tevergeefs probeerden een vooruitgeschoven post van het Oekraïense leger te omsingelen, werden zondagavond vijf soldaten gedood en raakten er zes gewond.

Ook zouden twintig rebellen zijn gedood en raakte een dertigtal gewond. Soldaten troffen gisteren achtergelaten wapens en papieren aan, waaronder paspoorten van Russen. ''We kunnen niet zeggen of het Russische soldaten zijn, wel dat er twee paspoorten zijn gevonden die in Rostov zijn afgegeven. Ook vonden we twee paspoorten van één en dezelfde persoon, een Oekraïens en een Russisch paspoort.''

Ook de OVSE maakt melding van het vuurgevecht in de zogenoemde Svitlodarska Doeha, het gebied tussen de door de rebellen bezette stad Horlivka en de stad Svitlodarsk in de provincie Donetsk. Afgelopen zaterdag en zondag telden de waarnemers van de OVSE bijna 3.000 explosies in dit gebied. Daarvan werden er alleen al 700 explosies geregistreerd in de zes uur die de strijd bij Svitlodarka in beslag nam.
 
Bronnen: Unian, 112

Geen opmerkingen: