donderdag 29 december 2016

Licentie van televisiezender 1+1 loopt vandaag af

Televisiezender 1+1 dreigt na vandaag 'op zwart' te gaan. De licentie om uit te zenden loopt namelijk af. De directie en journalisten van 1+1 hebben president Petro Porosjenko, premier Volodimir Hrojsman en parlementsvoorzitter Andrii Paroebi vanmorgen in een open brief gevraagd om er voor te zorgen dat de televisiezender, eigendom van oligarch Igor Kolomojski, kan blijven uitzenden.

Een half jaar geleden werd de procedure in gang gezet om de licentie te verlengen. Er bleken geen officiële klachten over het functioneren van de televisiezender te zijn en de Nationale Raad voor Televisie en Radio besloot twee weken geleden unaniem dat de licentie wel verlengd kon worden. Sindsdien is er echter geen concrete actie ondernomen, met als gevolg dat de uitzendrechten dreigen te verlopen.

In de open brief wordt met name een beroep gedaan op president Porosjenko ''als iemand die ook zelf geld en middelen in het verder ontwikkelen van de Oekraïense media heeft gestoken en die, meer dan wie dan ook, begrijpt hoe belangrijk deze kwestie is''. De brief is onder meer ondertekend door algemeen directeur Oleksandr Tkatsjenko en presentator Joeri Horboenov van 1+1 en presentatoren van TSN en directeur Volodimir Zelenski van de Kvartal-95 Studio.

Bron: 112

Geen opmerkingen:

Een reactie posten