maandag 14 maart 2016

President ziet ook Sadovi als kandidaat-premier

Natalie Jaresko kan de nieuwe premier worden, maar ook Andrii Sadovi maakt een goede kans volgens de presidentiële administratie vanmiddag. Jaresko is de afgelopen weken al herhaaldelijk genoemd, maar de partijleider van Zelfredzaamheid duikt nu voor het eerst op. Het is met hem dat president Petro Porosjenko vanmiddag in gesprek is.

Ook andere politieke leiders komen overigens langs, aldus Porosjenko's woordvoerder Svjatoslav Tseholko. Sadovi is nog altijd burgemeester van de West-Oekraïense stad Lviv. Hij wilde geen zitting nemen in het parlement. Zijn partij Zelfredzaamheid maakte tot voor kort deel uit van de regeringscoalitie.

Volgens Tseholko is alles nu nog open. Er zijn drie opties voor een nieuwe premier. Allereerst Jaresko, nu minister van Financiën, die een technocratisch kabinet wil aanvoeren. De tweede optie is die van een politiek kabinet onder aanvoering van Sadovi. Beide kabinetten moeten als belangrijkste doelstelling hebben dat zij het tempo van de hervormingen gaan versnellen. ''De president is echter bereid om met iedere premier te werken die een meerderheid in het parlement achter zich weet te krijgen'', aldus Tseholko.

Bron: Censor.net

Geen opmerkingen: