dinsdag 29 maart 2016

Nieuwe regeringscoalitie bestaat uit drie partijen

Het Blok-Porosjenko, het Volksfront en de Moederlandpartij vormen de nieuwe regeringscoalitie. Dat zijn de drie partijen gisteravond laat overeen gekomen. Ook zijn ze het er over eens geworden dat Volodimir Hrojsman de nieuwe premier wordt. Het is de bedoeling dat het akkoord vanmiddag wordt bekrachtigd. Als alles volgens plan verloopt, dan wordt daarna in het parlement gestemd.

De Moederlandpartij wil, voor zover nu bekend, geen ministers leveren in het nieuwe kabinet. De Radicale Partij wilde wel meedoen in de nieuwe coalitie, maar volgens fractievoorzitter Oleh Liasjko zijn voorstellen van zijn partij buiten beschouwing gelaten.

De Radicale Partij stapte na negen maanden als eerste uit de regeringscoalitie achter het kabinet van premier Arseni Jatsenjoek, later gevolgd door Zelfredzaamheid en de Moederlandpartij. Zelfredzaamheid blijft nu ook in de oppositie. Het Blok-Porosjenko heeft laten weten zich per vandaag uit de huidige coalitie terug te trekken, zodat alleen het Volksfront van Jatsenjoek nog achter de premier en diens kabinet staat.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: