dinsdag 16 februari 2016

Saakasjvili juicht al bij voorbaat om vertrek premier

Gouverneur Micheil Saakasjvili van Odessa juicht het aanstaande vertrek van premier Arseni Jatsenjoek toe die hij er van beschuldigt dat de corruptie afgelopen jaar eerder is toegenomen dan verminderd. Volgens de voormalige Georgische president zou dat blijken uit recente opiniepeilingen. Saakasjvili wordt genoemd als één van de mogelijke opvolgers van premier Jatsenjoek die hij in de afgelopen maanden diverse keren onder vuur heeft genomen. Zelf heeft hij ontkend dat hij premier wil worden.

Eerder al liet Saakasjvili weten dat Oekraïne beter af zou zijn zonder de financiële steun van het IMF dat daarvoor hoge eisen stelt aan de regering. ''Het IMF opereert als een chirurg. Als je je vinger verbonden wilt hebben, dan zegt die dat je beter je hele vinger eraf kunt halen. Het IMF is niet bereid risico's te nemen.''

Niet veel later nam Saakasjvili zijn woorden terug. Hij zou door journalisten verkeerd geciteerd zijn en bedoeld hebben dat de keus tussen kleptocraten en het IMF voor hem niet moeilijk was, omdat hij dan voor het IMF zou kiezen.

Bron: Censor.net

Geen opmerkingen: