dinsdag 16 februari 2016

Porosjenko wil eindelijk van Viktor Shokin af

President Petro Porosjenko wil dat procureur-generaal Viktor Shokin ontslag neemt omdat de bevolking hem niet vertrouwt. ''We hebben vanmorgen een open en constructief gesprek gehad, waarin ik hem heb gevraagd zijn ontslagbrief te schrijven'', aldus Porosjenko vanmiddag in een verklaring.

Shokin wordt gezien als een vertegenwoordiger van het oude, corrupte regime. Terwijl van alle kanten kritiek kwam op Shokin hield president Porosjenko de in februari vorig jaar door hem benoemde hoogste baas van het Openbaar Ministerie steeds de hand boven het hoofd. ''Hij heeft hervormingen doorgevoerd die een breuk betekenden met hete verleden, zoals de vorming van het anti-corruptiebureau'', prijst de president hem ook nu nog.

Maar het vertrek van plaatsvervangend procureur-generaal Vitali Kasko gisterochtend lijkt nu de doorslag te hebben gegeven. Kasko stapte eigener beweging op omdat hij het zat was dat er steeds meer mensen van het oude regime de organisatie binnen werden geloodsd, terwijl klokkenluiders het leven zuur werd gemaakt.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: