vrijdag 12 februari 2016

Buitenland voert druk op regering Oekraïne op

De druk op Oekraine om een einde te maken aan de corruptie wordt deze week flink opgevoerd. Na de waarschuwing van het IMF kwam er vanmiddag een verklaring vanuit de Europese Unie waarin de regering wordt opgeroepen ''om het ondernemersklimaat te verbeteren en te zorgen voor concrete resultaten bij de corruptiebestrijding''. De EU constateert ook ''dat alle politieke partijen het er over eens moeten zijn dat de hervormingen door moeten gaan''.

De ambassadeurs van de G7-landen hebben vandaag ook weer van zich laten horen. In een gezamenlijke verklaring vragen ze ''geen woorden maar daden'' van de Oekraiense regering. De ambassadeurs vroegen vorige week opheldering over het plotselinge vertrek van minister Aivaras Abromacius van Economische Ontwikkeling en Handel.

Met instemming hebben de ambassadeurs kennis genomen van het actieplan van het kabinet van premier Arseni Jatsenjoek, met name waar het gaat om het niet langer tolereren van corruptie en de achterkamertjespolitiek. Het moet echter niet bij woorden blijven, vinden ze.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: