dinsdag 23 februari 2016

Peiling: Porosjenko en Timosjenko populairst

Petro Porosjenko en Joelia Timosjenko zouden de populairste kandidaten zijn voor het presidentschap als er nu verkiezingen zouden zijn. Volgens een opiniepeiling van het Gorshenin Instituut zou zittend president Porosjenko kunnen rekenen op 17,2 procent van de stemmen, de leider van de Moederlandpartij op 15,9 procent.

De partijleiders Andri Sadovi van Zelfredzaamheid en Oleh Liasjko van de Radicale Partij komen in de peiling beiden uit op 11,8 procent, Joeri Bojko van het Oppositieblok op 10,7 procent en Anatoli Hritsjenko van Hroadjanska Pozitsja komt uit op 10,6 procent. Op grote afstand volgen Dmitro Jarosh, de voormalige aanvoerder van de ultranationalistische Rechtse Sektor (3,6 procent), partijleider Hennadi Korban van Oekrop (3,1 procent), oligarch Ihor Kolomojski (2,5 procent) en premier Arseni Jatsenjoek (1,9 procent).

De rij wordt gesloten door burgemeester Vitali Klitsjko van Kiev (1 procent) en parlementsvoorzitter Volodimir Hrojsman (0,8 procent). Nog eens 9,1 procent van alle deelnemers aan deze peiling koos voor andere politici.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: