vrijdag 26 februari 2016

Ook Kasko wijst beschuldigend naar Kononenko

Na de afgetreden minister Aivaras Ambromavicus (Economische Ontwikkeling en Handel) wijst ook de inmiddels vertrokken plaatsvervangend procureur-generaal Vitali Kasko met de beschuldigende vinger naar het parlementslid Ihor Kononenko (Blok-Porosjenko). Kononenko wilde Abromavicius een onderminister opdringen die greep moest zien te krijgen op een staatsbedrijf, terwijl Kasko met het verhaal komt dat Kononenko procureur-generaal Viktor Shokin opdracht zou hebben gegeven om zich met een strafzaak te bemoeien.

Kasko uitte zijn beschuldiging in een interview met het persbureau Reuters. Hij weigerde om meer details te geven. Het zou één van de kwesties zijn geweest die hem er twee weken geleden toe brachten om zijn ontslag in te dienen. Kononenko was vicefractievoorzitter van het Blok-Porosjenko. Vanwege een strafrechtelijk onderzoek naar zijn handel en wandel heeft hij zijn positie tijdelijk opgegeven, maar Kononenko heeft wel zijn parlementszetel behouden.

''Dat heb ik gedaan omdat het Openbaar Ministerie een lichaam is dat zich vooral bezig houdt met corruptie en het toedekken van corruptie, terwijl iedereen die daar verandering in wil brengen wordt aangevallen. De spilposities zijn weer ingenomen door bondgenoten van voormalig procureur-generaal Pshonka.'' Viktor Pshonka was de voorganger van Shokin die inmiddels zelf zijn ontslag heeft ingediend.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: