vrijdag 12 februari 2016

GeenPeil/GeenStijl ziet af van subsidie referendum

GeenPeil en GeenStijl hebben hun subsidieaanvraag voor het referendum over Oekraïne ingetrokken. De referendumcommissie krijgt er in een Facebookbericht van de twee partijen van langs. "De commissie communiceert slecht, zij maakt gebruik van ongeschikte partnerbedrijven om de subsidies te verdelen en zij maakt zich niet voldoende hard voor een solide, democratisch verloop van het referendum op 6 april", stelt Bart Nijman van GeenPeil. "De commissie blijft, kortom, op alle fronten in gebreke."

GeenPeil zegt in een juridisch drijfzand terecht te zijn gekomen en wil zich daar "niet in laten wegzakken". Om die reden zien zij nu af van de subsidies. De referendumcommissie laat tegenover het AD weten dat van sabotage geen sprake is. "De commissie antwoordt zeer zorgvuldig en zo snel mogelijk."

Begin deze maand meldde de NOS dat bijna de helft van de subsidieaanvragen voor het referendum "technisch niet in orde is". Een deel van de andere aanvragen was inhoudelijk te summier. Inmiddels zijn er 180 aanvragen binnen, waarvan er ruim 70 zijn goedgekeurd. Die hebben een totale waarde van 850.000 euro. In totaal is er 2 miljoen euro te verdelen voor de campagnes.

Bron: NOS

Geen opmerkingen: