vrijdag 25 september 2015

Opnieuw stoffelijke resten slachtoffers MH17

In het oosten van Oekraïne zijn opnieuw stoffelijke resten gevonden van slachtoffers van vlucht MH17. Ze worden met een lijnvlucht van Charkov overgebracht naar Schiphol, meldt het Nederlandse ministerie van Veiligheid en Justitie.

De overblijfselen zijn gevonden bij de plek waar het grootste deel van het verongelukte toestel neerkwam, in de buurt van het dorp Grabovo, en werden sinds 1 mei verzameld door de plaatselijke autoriteiten. Een Nederlands team van acht mensen is in Oekraïne om de stoffelijke resten, persoonlijke bezittingen en resten van het verongelukte vliegtuig op te halen.

Omdat het identificatieproces inmiddels grotendeels is afgerond, is het ceremonieel waarmee de stoffelijke resten in Nederland worden ontvangen gewijzigd, zegt het ministerie. Medewerkers van het Landelijk Team Forensische Opsporing brengen de stoffelijke resten met een lijnvlucht naar Schiphol.

Medewerkers van de Koninklijke Marechaussee zorgen daar voor een gepaste ceremoniële ontvangst met een formeel gedenkmoment. Dat gebeurt buiten het zicht van media. De families van de twee slachtoffers die nog niet geïdentificeerd zijn, zijn uitgenodigd om erbij te zijn.

Bron: NOS

Geen opmerkingen: