zaterdag 12 september 2015

Eén op drie inwoners DPR steunt separatisten

Nog geen derde van de inwoners van het bezette gebied in de provincie Donetsk steunt de separatisten volgens een opiniepeiling die in opdracht van de lokale autoriteiten is uitgevoerd. Dat meldt het persbureau Unian. De separatisten krijgen de steun van 29 procent van de ondervraagden. Eerder was dat trouwens nog aanzienlijk lager met 22 procent.

Eén op de drie tot bijna de helft, 34 tot 38 procent, afhankelijk van het dorp of de stad in het bezette gebied waar ze wonen, beschouwt zichzelf vooral als inwoner van de Donbas. Slechts één op de tien binnen de door de separatisten uitgeroepen Volksrepubliek Donetsk, ziet zichzelf als inwoner van Rusland. De inwoners van de stadjes Ilovajsk en Debaltseve zitten daar met respectievelijk 11 en 12 procent net iets boven.

De resultaten van de opiniepeiling van het onderzoeksbureau Speciale Status zijn gepubliceerd op het nieuwsagentschap DNA van de separatisten. Er werden 6.500 inwoners naar hun mening gevraagd in negentien door de pro-Russische rebellen beheerste plaatsen.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: