dinsdag 28 april 2015

Bezorgdheid VS om Russische troepenopbouw

Er zijn sinds augustus vorig jaar niet zoveel Russische luchtverdedigingswapens gesignaleerd als nu, aldus het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. De Russische troepen en die van de separatisten beschikken over aanzienlijke aantallen artilleriegeschut en raketlanceerinstallaties op korte afstand van de frontlijn, in weerwil van de in Minsk gemaakte afspraken over terugtrekking van de zware wapens'', aldus woordvoerder Jeff Rathke van het ministerie.

Volgens Rathke is Rusland opnieuw bezig met een troepenopbouw langs de grens met Oekraïne. ''Wij vinden nog altijd dat de in Minsk gemaakte afspraken over een staakt-het-vuren en terugtrekking van de zware wapens de meeste kans op succes biedt bij het zoeken naar een duurzame oplossing voor het conflict in Oost-Oekraïne. Daarom roepen we Rusland en de separatisten opnieuw op om zich aan deze afspraken te houden.''

De Amerikaanse regering maakt zich ook grote zorgen om de verslechterde situatie in Sjirokine, een dorp op zo'n 20 kilometer van Marioepol. ''De OVSE meldde zondag dat er sinds midden februari niet zo hevig is gevochten als nu. Bovendien wordt de waarnemers de toegang tot het gebied geweigerd."

Bron: Kiev Post

1 opmerking:

Unknown zei

Bedankt voor deze blog. Ik kwam hier toevallig. Je hebt er een trouwe volger bij.