donderdag 30 april 2015

Koetsjma wil haast maken met werkgroepen

Oekraïne heeft er tijdens een skypegesprek van de leden van de zogenoemde contactgroep op aangedrongen dat zo snel mogelijk vier werkgroepen aan de slag gaan om onderwerpen te bespreken die gaan over veiligheid, humanitaire kwesties en politieke en economische zaken. Dat heeft oud-president Leonid Koetsjma na aflooop van het overleg verklaard.

Aan deze videoconferentie deden behalve Koetsjma en de Russische ambassadeur in bijzondere dienst Azamat Koelmoechametov vertegenwoordigers mee van de OVSE en de separatisten in Donetsk en Loehansk. Het werd een langdurig gesprek van liefst vijf uur en veertig minuten, tweemaal zo lang als een eerder gesprek.

Er kwamen veel onderwerpen aan de orde. Natuurlijk het staakt-het-vuren dat maar geschonden blijft worden, de terugtrekking van zware wapens die ook allesbehalve vlekkeloos verloopt en de vrijlating van krijgsgevangenen en gijzelaars. Er werd gesproken over het sturen van hulpgoederen voor de bevolking van de door de separatisten bezette gebieden en over de situatie in Sjirokine, waar al sinds februari vrijwel dagelijks wordt gevochten.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: