dinsdag 28 april 2015

'Oorlog kan elk moment weer losbarsten'

President Petro Porosjenko verwacht dat het oorlogsgeweld in Oost-Oekraïne ieder moment weer in volle hevigheid kan losbarsten. ''Dat hangt als een zwarte wolk boven ons hoofd. Maar we zijn er op voorbereid wat ons dan te wachten staat'', aldus Porosjenko. Over de afspraken van Minsk-2 zei hij dat zijn regering ze allemaal zal nakomen, in overleg met Oekraine's bondgenoten. ''We doen wat we kunnen.''

Een Oekraïense soldaat is gisteren gedood bij gevechten met de pro-Russische rebellen, veertien soldaten raakten bovendien gewond. ''De activiteiten van de rebellen zijn aanzienlijk toegenomen en ook op veel meer plaatsen dan tot nu toe'', aldus woordvoerder Oleksandr Motoezjanik van het leger.

De rebellen zouden wapens met een groot kaliber en Grad-raketten hebben gebruikt, in weerwil van de afspraken van Minsk-2 over terugtrekking van deze zware wapens. Er zijn gisteren opnieuw zeven drones waargenomen. De onbemande verkenningsvliegtuigjes werden vooral in de omgeving van de havenstad Marioepol waargenomen.

Bronnen: Ukrinform, Censor.net

Geen opmerkingen: