woensdag 29 april 2015

Leger vindt dat OVSE te vaak andere kant op kijkt'

Het Oekraïense leger vindt dat de waarnemers van de OVSE ''te vaak de verkeerde kant op kijken'' en ''valse of incomplete informatie'' geven over wat zich in Oost-Oekraïne afspeelt. De waarnemers zouden geregeld melding maken van aanvallen van het leger en die van de kant van de pro-Russische rebellen niet altijd registreren. Bovendien wordt over het hoofd gezien dat het leger reageert op aanvallen van de rebellen.

''Op de website van de OVSE wordt gemeld dat de waarnemers op zondag 26 april 413 explosies van verschillende soorten wapens hebben geteld in de omgeving van het dorp Sjirokine. Die zouden zijn afgevuurd door het leger in de richting van de rebellen'', aldus de persdienst van het ministerie van Defensie.

Het leger meldt echter 17 aanvallen van de rebellen op posities van het leger, dat 8 maal terugschoot. ''Deze informatie wordt bevestigd door gegevens van het Gezamenlijke Centrum voor Controle en Coördinatie.'' Dit centrum is een samenwerking van het Oekraïense en het Russische leger. Het leger werd in het dorp Berdjansk diezelfde dag tweemaal aangevallen met mortieren, maar de waarnemers van de OVSE meldden maar liefst 50 explosies en inslagen, zowel inkomend als uitgaand, van mortieren en lichte wapens.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: