vrijdag 12 oktober 2012

Peiling: Partij van de Regio's op 37 procent

De Partij van de Regio's kan volgens een peiling van het bureau Perspektiva rekenen op 37 procent van de stemmen bij de parlementsverkiezingen van zondag 28 oktober. "Dat is dan ook meteen hun maximum, meer kiezers kan deze partij niet aan zich binden'', meent politiek analist Oleksandr Liapkalo van Perspektiva.

Terwijl andere peilingen de afgelopen weken aan gaven dat Oedar de Verenigde Oppositie was gepasseerd qua populariteit, blijkt uit de peiling van Perspektiva dat de Verenigde Oppositie op 22 procent zit tegen 16,4 procent voor de partij van Vitali Klitsjko. Er zit wel groei in bij Oedar, aldus Liapkalo. De nationalistische partij Svoboda komt op 5,3 procent, dus net boven de kiesdrempel. Ons Oekraine krijgt 3,2 procent en Voorwaarts, Oekraine! Een op de tien Oekrainers heeft volgens Perspektiva zijn of haar keus nog niet gemaakt.

Opvallend genoeg publiceert Perspektiva niet het resultaat van de Communistische Partij, waarvan partijleider Petro Simonenko enkele dagen geleden zei dat de communisten stelselmatig te laag worden gewaardeerd in de peilingen.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: