dinsdag 30 oktober 2012

Boze kiezers belagen kiescommissie om hertelling

De kiescommissie in de plaats Nova Kachovka (regio Cherson) is dinsdag door boze kiezers belaagd. Dat gebeurde nadat bekend werd dat de kandidaat van de Partij van de Regio's in het district slechts 100 stemmen meer had dan de onafhankelijke kandidaat Ivan Vinnik. De kiescommissie ging maandag akkoord met een hertelling, maar veranderde van mening en zei dinsdag dat van een hertelling geen sprake kon zijn.

Voorzitter Mikola Hrihorets probeerde de boze aanhangers van Vinnik te ontvluchten, maar werd achterhaald. Hij werd in zijn kantoor opgesloten, in afwachting van de hertelling. Die kon echter niet plaats hebben, omdat het twee andere leden van de kiescommissie wel lukte om te ontsnappen.

Eén van deze twee werd volgens de lokale krant Cherson Visti later aangetroffen in het gemeentehuis. Daar was behalve de burgemeester ook de plaatsvervangend gouverneur Hanna Ponomarenko aanwezig. De vrouw was dusdanig in paniek dat ze met een ambulance moest worden afgevoerd.

De kiescommissie van het district heeft ook geweigerd een hertelling uit te voeren. Zij zouden bedreigd zijn en daarom niet naar Nova Kachovka toe durven te gaan.

Bron: Western Information Center

Geen opmerkingen: