zaterdag 13 oktober 2012

Klitsjko: 'Wij zijn klaar om te gaan regeren'

Partijleider Vitali Klitsjko vindt dat Oedar klaar is om te regeren. "We hebben voldoende capabele mensen die zich willen inzetten voor de toekomst van ons land. We zijn heel goed in staat om waar te maken wat we beloven'', aldus Klitsjko. Oedar staat een volstrekt ander beleid voor dan de huidige regering. ''Beter dan de mensen die hebben besloten dat Oekraïne maar geprivatiseerd moet worden'', aldus de boksende politicus.

Premier Mikola Azarov zette Klitsjko afgelopen week neer als iemand die nog veel moet leren. Hij zou maar eerst eens burgemeester van een kleine gemeente moeten worden om politieke ervaring op te doen. Klitsjko meent echter ''dat de autoriteiten momenteel verontrust zijn over de opmars van onze partij in de peilingen''.

Die opmars is al maanden aan de gang, maar in de afgelopen weken gaven sommige peilingen aan dat Oedar zelfs de Verenigde Oppositie voorbij streeft.
Een peiling van de Research & Branding Group gaf zaterdag echter aan dat de Verenigde Oppositie op 19,4 procent staat en Oedar op 14,8 procent. De Partij van de Regio's komt in deze peiling uit op 27,8 procent en de Communistische Partij op 11,2 procent. De overige partijen halen de kiesdrempel niet.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: