woensdag 17 oktober 2012

Partij van de Regio's wil coalitie met Oedar en CP

De Partij van de Regio's wil na de verkiezingen samen met de Communistische Partij en Oedar een coalitie gaan vormen als alleen regeren niet lukt. "Wij hebben vergelijkbare programma's. Er zijn nogal wat overeenkomsten met Oedar en ik ben er van overtuigd dat ook de communisten zich erin kunnen vinden", aldus het parlementslid Georgi Smitjoech.

Dinsdag gaf premier Mikola Azarov van de Partij van de Regio's al aan dat zijn partij bereid is met alle partijen te gaan praten. "Ondanks dat zij, om het maar zachtjes uit te drukken, ons een hoop verwijten hebben gemaakt en soms ook modder naar onze aanvoerders gooien in deze verkiezingstijd. Wij streven naar een contructief gesprek met alle partijen die straks in het parlement vertegenwoordigd zijn en die het belang van ons werk en onze verantwoordelijkheid daarvoor onderschrijven", zei Azarov in een interview met de regionale tv-zender in Zaporizjia.

Partijleider Vitali Klitsjko van Oedar herhaalde dinsdag nog maar eens dat geen sprake kan zijn van een coalitie met de Partij van de Regio's. "Wij zijn het belangrijkste alternatief voor de huidige regering. We hebben nog nooit samengewerkt met de Partij van de Regio's en we doen ook geen poging daartoe. Wij streven naar een heel andere vorm van politiek bedrijven en gaan onder geen enkele voorwaarde samenwerken met de partij die eindelijk z'n ware gezicht heeft laten zien en die de belangen dient van een handjevol oligarchen'', zei Klitsjko op een persbijeenkomst in Cherkasi.

In de peilingen wordt duidelijk dat Oedar''s aanhang in de afgelopen maanden fors is gegroeid. Sommige van die peilingen geven zelfs aan dat Oedar de Verenigde Oppositie inmiddels voorbij is gestreefd.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: