vrijdag 19 oktober 2012

Moederlandpartij beschuldigt Oedar

De Moederlandpartij beschuldigt Oedar er van dat die de samenwerking zoekt met de regerende Partij van de Regio's. Partijleider Vitali Klitsjko weigerde donderdag een samenwerkingsovereenkomst te tekenen en daarmee helpt hij volgens de Moederlandpartij de Partij van de Regio's in het zadel. Toch wordt Oedar niet helemaal aan de kant gezet, want er wordt ook geconstateerd dat Oedar 'vroeg of laat' de oppositie gaat versterken.

Klitsjko heeft bij herhaling laten weten, ook deze week nog, dat zijn partij niet met de Partij van de Regio's een regering gaat vormen. De andere kant op, al voor de verkiezingen een alliantie aan gaan met de Verenigde Oppositie met de Moederlandpartij in een leidende rol, wordt door Klitsjko niet in het voordeel van Oedar geacht. De aanhang van Oedar is sinds de zomer explosief gegroeid. Dat gaat deels ten koste van de Moederlandpartij die wordt gezien als vertegenwoordiger van 'oude' politiek.

Begin deze week besloten beide partijen overigens wel dat zij elk een aantal districtskandidaten terugtrekken om elkaar niet voor de voeten te lopen.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: