vrijdag 6 januari 2017

Rebellen vallen 32 maal aan, één gewonde

De pro-Russische rebellen hebben het Oekraïense leger gisteren 32 maal aangevallen. Eén Oekraïense soldaat liep verwondingen op. In de provincie Loehansk schoten de rebellen met 120 millimeter mortieren en granaatwerpers op soldaten bij het dorp Novozvanivka. De dorpen Talakivka en Stanitsja Loehanske werden ook met granaatwerpers aangevallen. In het dorp Novotrojtske was een sluipschutter actief.

In de omgeving van de havenstad Marioepol namen de rebellen soldaten bij Marinka onder vuur met mortieren. Krasnohorivka, Hnoetove, Pavlopil, Sjirokine, Vodiane en Novotrojtske kregen te maken met granaatwerpers, terwijl de rebellen vanuit pantserwagens schoten op soldaten bij het dorp Starohnativka.

Het zwaarste geschut, 152 millimeter artillerie, werd ingezet tegen de posities van het leger nabij het dorp Trojtske. Op de soldaten op het industrieterrein van Avdiivka, in de nabijheid van de stad Donetsk, werd met 82 millimeter mortieren geschoten. Loehanske werd aangevallen met granaatwerpers.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten