zondag 15 januari 2017

Zestig aanvallen, soldaat gedood, drie gewond

Bij aanvallen van de pro-Russische rebellen op het Oekraïense leger is gisteren een soldaat gedood en liepen drie soldaten verwondingen op. Het ging om in totaal 60 aanvallen. In de omgeving van Marioepol waren er mortieraanvallen op Sjirokine, Marinka. Slavne en Vodiane. Raketaangedreven granaten werden gebruikt tegen Hnoetove, Talakvivka, Sjirokine, Pavlopil en Starohnativka. Novomichailivka en Slavne werden aangevallen met een drone. In Krasnohorivka werd een sluipschutter gesignaleerd.

In de omgeving van Donetsk werd Loehanske bestookt met 122 millimeter artillerie. Kamjanka, Mironivkse, Zajtseve en Avdiivka werden aangevallen met mortieren. Raketaangedreven granaten werden gebruikt bij aanvallen op Majorsk, Zajtseve, Novoselivka Droeha, Avdiivka, Kroeta Balka en Novhorodske. Trojtske werd aangevallen met een drone.

In de provincie Loehansk werd Novozvanivak beschoten met 142 millimeter artillerie. Ook mortiergranaten werden richting dit dorp geschoten, net als naar Novotoshkivka. Tegen soldaten bij Krimske en Novo-Oleksandrivka werden anti-tankraketten gebruikt, terwijl Orihove en Lobatsjeve met raketaangedreven granaten onder vuur werden genomen. Tenslotte was in Stanitsja Loehanska een sluipschutter actief.

Bron: 112

Geen opmerkingen:

Een reactie posten