maandag 16 januari 2017

'Rusland kan groot offensief in augustus beginnen'

De Russische militair expert Pavel Felgenhauer waarschuwt dat Rusland in augustus een groot legeroffensief tegen Oekraïne kan beginnen. Hij baseert dit op de militaire oefening Zapad-2017 voor een nieuwe tankdivisie van het Westelijke Militaire District in Wit-Rusland. Volgens Felgenhauer zijn tussen de 400.000 en 500.000 militairen betrokken bij deze oefening.

''Waartoe dient een mobilisatie van soldaten van deze omvang. Het zijn er te veel voor Syrië. Ook te veel voor de Baltische Staten en het zou je reinste zelfmoord zijn om zoveel militairen dichtbij het Westen samen te brengen, waardoor ze net als destijds het leger van Sadam Hoessein in Irak in korte tijd onschadelijk gemaakt kunnen worden. Dan blijft alleen Oekraïne over.''

''Dat wil niet meteen zeggen dat er een oorlog op komst is, maar wel dat Rusland zich volop voorbereidt op een echte oorlog in de regio en dan gaat het zeker niet om een confrontatie met de vier bataljons die de NAVO in Oost-Europa stationeert'', aldus Felgenhauer die 15 augustus als belangrijke datum noemt.

Die dag moet de nieuwe spoorlijn klaar zijn waarmee militair materieel van het Centrale Militaire District naar het zuiden gebracht kunnen worden. ''Deze spoorlijn vergroot de mobiliteit van Russische troepen. Daarom is augustus een goede maand om een legeroffensief te beginnen. Al wil ik niet beweren dat zo'n groot offensief er daadwerkelijk komt'', houdt Felgenhauer een flinke slag om de arm.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten