donderdag 19 januari 2017

Drie leiders willen snel àlle krijgsgevangenen ruilen

De leiders van Rusland, Duitsland en Frankrijk vinden dat het afgelopen moet zijn met het getreuzel bij het ruilen van de krijgsgevangenen in Oost-Oekraïne. Zij willen dat alle gevangenen, zowel die in handen van de pro-Russische rebellen als van de Oekraïense autoriteiten, zo snel mogelijk vrij worden gelaten. Er wordt al maanden over gesproken, maar tot nu toe is slechts een handjevol gevangenen vrijgelaten door beide partijen.

De Russische president Vladimir Poetin, de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Francois Hollande bespraken gisteren tijdens een gezamenlijk telefoongesprek de vorderingen bij de uitvoering van het Minsk-2 akkoord, of beter: het gebrek aan vooruitgang bij het zoeken naar een oplossing voor het oorlogsconflict in Oost-Oekraïne.

De drie spraken, volgens een officiële verklaring van het Kremlin na het gesprek, hun ontevredenheid uit over in het bijzonder de toename van het geweld langs de frontlijn in de afgelopen weken, maar ook over het gebrek aan resultaten bij het geregelde overleg van de Contactgroep in Minsk.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: