vrijdag 13 januari 2017

Met de dag méér aanvallen, drie gewonden

Het geweld in de Donbas neemt met de dag weer toe. De pro-Russische rebellen voerden gisteren 78 aanvallen uit op het Oekraïense leger. Daarbij liepen drie soldaten verwondingen op. In de omgeving van Marioepol waren er aanvallen met mortieren en raketaangedreven granaten op soldaten in de dorpen Vodiane en Sjirokine.

Bij Krasnohorivka, Pavlopil en Hnoetove kregen ze te maken met raketaangedreven granaten en geweervuur. Talakivka werd aangevallen vanuit een pantserwagen. In zowel Sjirokine als Talakivka waren sluipschutters actief. In de omgeving van Donetsk werd met 82 en 120 millimeter mortieren geschoten op soldaten bij Loehanske, Trojtske en Zajtseve, terwijl soldaten bij Avdiivka, Kamjanka, Loehanske, Zajtseve en Trojtske te maken kregen met raketaangedreven granaten.

In de provincie Loehansk vuurden de rebellen 152 millimeter artillerie af op Popasna, Kalinove en Novozvanivka. Zolote, Sentjanivka, Novozvanivka en Krimske kregen te maken met 82 en 120 millimeter mortieren. De dorpen Novozvanivka en Novo-Oleksnadrivka werden beschoten met raketaangedreven granaten.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten