zaterdag 14 januari 2017

Rebellen vallen 62 maal aan, één soldaat gewond

De pro-Russische rebellen voerden gisteren 62 aanvallen uit op posities van het Oekraïense leger. Daarbij raakte een soldaat gewond. Bij Marioepol waren er mortieraanvallen op Sjirokine en Vodiane, terwijl granaatwerpers en zware machinegeweren werden gebruikt tegen soldaten bij Hnoetove, Talakvika, Pavlopil, Vodiane, Berezove en Novotrojtske.

Bij Hnoetove werden sluipschutters gesignaleerd en soldaten in Sjirokine en Marinka werden met een drone onder vuur genomen. In de omgeving van Donetsk waren er aanvallen met 122 millimeter artillerie en 82 millimeter mortieren op Verhnetoretske. Loehanske, Severne, Zajtseve, Joezhne, Novogordske, Trojtske, Kamenka en Avdiivka werden beschoten met granaatwerpers. Bij Kamenka was een sluipschutter bezig.

Uit de provincie Loehansk werden aanvallen met 122 en 152 millimeter artillerie gemeld op Novozvanivka en Trojtske. Novo-Oleksandrivka, Novozvanivka, Valoejske en Starii Ajdar werden beschoten met 82 en 120 millimeter mortieren. Tegen de posities van het Oekraïense leger bij Stantisja Loehanska, Novozvanivka en Valoejske werden door de rebellen granaatwerpers ingezet. Bij Krimske was een sluipschutter actief.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: