vrijdag 6 januari 2017

Kravtsjoek wil commissie van 'wijze mannen'

Oud-president Leonid Kravtsjoek (82) stelt voor dat vijf mensen ''van hoogstaande moraal, aan geen enkele partij gebonden'' uit Rusland en vijf uit Oekraïne samen om de tafel gaan zitten om oplossingen te bedenken voor het beëindigen van het oorlogsconflict in de Donbas en het normaliseren van de betrekkingen tussen beide landen.

Volgens het Russische radiostation Echo van Moskou realiseert de eerste president van Oekraïne zich dat een terugkeer naar de nauwe band van weleer niet aan de orde kan zijn. ''Geen broederschap en vriendschap, maar normale betrekkingen zoals met andere landen'', aldus Kravtsjoek die onlangs nog opmerkte dat Rusland volgens hem niet van plan is om een groot legeroffensief te beginnen tegen het buurland.

Hij wil de tien 'wijze mannen' een plan van aanpak schrijven en dat overhandigen aan zowel de Russische president Vladimir Poetin als de Oekraïense president Petro Porosjenko. ''Laten zij zich vervolgens beraden of ze hiermee uit de voeten kunnen, zodat er een einde komt aan het bloedvergieten.''

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten