maandag 2 januari 2017

Hartchirurg verwijt ministerie 'misdadige nalatigheid'

Hartchirurg Boris Todoerov heeft hard uitgehaald naar minister Oelana Soeproen van Volksgezondheid die hij de voortijdige dood van menige Oekraïner verwijt. ''Onverantwoordelijke uitspraken, voortijdige besluiten en opportunisme - dat is wat we in de afgelopen maanden meegekregen hebben van dit ministerie'', schrijft Todoerov op zijn Facebookpagina. De minister en haar naaste medewerkers noemt hij ''artiesten in een goedkoop Turks hotel''.

De directeur van een hartkliniek in Kiev onder verantwoordelijkheid van hetzelfde ministerie van Volksgezondheid waar hij zo hard naar uithaalt verwijt Soeproen en haar naaste medewerkers dat ze geen enkele haast hebben gemaakt met de aanschaf van onder meer hartdefibrillatoren, terwijl er wel 12,8 miljoen euro aan budget voor beschikbaar was. ''Ik durf te beweren dat deze misdadige nalatigheid meer mensenlevens heeft gekost dan de oorlog in het oosten van het land. Dat kan ik hard maken, ook in de rechtbank als het moet. Durft u daarvoor de verantwoordelijkheid te nemen? En dan heb ik het alleen nog maar over hartfalen. Hoe zit het met andere ziektes?"

Todoerov heeft het meer nog dan op de minister voorzien op haar onderminister Oleksandr Lintsjevksi. ''Die heeft in de afgelopen vier maanden geen enkel besluit genomen. Hij weigerde om nieuwe hartklinieken op te zetten in de provincies Donetsk en Loehansk, waar zowel de bevolking als onze soldaten het nu zonder hartchirurgie moeten stellen. Het is een aansluiting.''

Bron: Censor.net

Geen opmerkingen:

Een reactie posten