donderdag 5 januari 2017

Geen kerstbestand: 54 aanvallen, 1 gewonde

Van het door de separatisten twee weken geleden aangekondigde kerstbestand is, met de orthodoxe kerstviering van zaterdag in zicht, nog altijd niets terecht gekomen. Integendeel zelfs, want de pro-Russische rebellen vielen het Oekraïense leger gisteren 54 maal aan. Daarbij raakte een soldaat gewond.

In de omgeving van Marioepol voerden de rebellen meerdere mortieraanvallen uit op de dorpen Vodiane, Lebedinske en Sjirokine. Het laatste dorp werd ook aangevallen met raketaangedreven granaten, zoals ook bij Hnoetove, Talakivka en Pavlopil het geval was. Sjirokine werd bovendien aangevallen met pantserwagens.

Nabij Donetsk werd het dorp Trojtske aangevallen met 82 en 120 millimeter mortieren en zelfs met 152 millimeter artillerie. Zajtseve en Loehanske werden ook met mortieren aangevallen, terwijl Avdiivka, Loehanske en Kroeta Balka onder vuur werden genomen met raketaangedreven granaten. In de provincie Loehansk waren er aanvallen met 120 millimeter mortieren op de dorpen Novozvanivka en Bohoeslavske. Novo-Oleksandrivka en Stanitsja Loehanska werden door de rebellen beschoten met granaatwerpers.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten