donderdag 23 juni 2016

'Verwaarlozing leger was onze grootste fout'

Het Oekraïense leger is jarenlang verwaarloosd en was niet voorbereid op een oorlog. ''Een strategische misser van jewelste, eigenlijk onze belangrijkste strategische fout'', meent minister Stepan Poltorak van Defensie. In een interview met Novoje Vremja zegt Poltorak dat het leger in alles tekort schoot en volstrekt geen partij was voor zowel de Russische troepen die de Krim twee jaar terug bezetten als voor de pro-Russische rebellen met hulp vanuit Rusland.

''Ons leger had geen gevechtservaring, we hadden ook veel te veel soldaten en die beschikten ook nog eens over te weinig middelen'', aldus Poltorak die zegt dat veel werk is verzet in de afgelopen twee jaar. Dat zijn ministerie er desondanks van wordt beschuldigd dat het te traag is met het doorvoeren van veranderingen verklaart Poltorak uit het feit dat het ministerie niet alleen moet hervormen, maar ook nog eens met een oorlog in het oosten van het land wordt geconfronteerd.

''Polen en de Baltische Staten konden in alle rust hun legers hervormen, ze hadden zelfs de tijd om te experimenteren. Dat zit er voor ons niet in. We doen ons best, al maken we ook de nodige fouten'', zegt minister Poltorak in het interview.

Bron: Censor.net

Geen opmerkingen: