zaterdag 25 juni 2016

Mislukte aanslag op rebellenleider Motorola

Een explosie in een ziekenhuis in de stad Donetsk blijkt een moordaanslag te zijn geweest op de beruchte rebellenleider Arseni Pavlov, alias Motorola. Pavlov, commandant van het Spartabataljon, ondergaat momenteel een medische behandeling in het ziekenhuis. Bij de aanslag zou niemand gewond zijn geraakt. 

Dat het om een aanslag ging, is gisteren bekend gemaakt door de zelfbenoemde premier Aleksandr Zachartsjenko. ''Ze hadden hem overal te pakken kunnen nemen, maar ze kozen uitgerekend voor een ziekenhuis'', verklaarde een boze Zachtertsjenko tegenover het Russische persbureau RIA Novosti. Het is onduidelijk wie verantwoordelijk is voor de mislukte aanslag.

Pavlov is een Russische staatsburger die het Spartabataljon aanvoerde bij de langdurige strijd om het vliegveld van Donetsk die uiteindelijk door de rebellen werd gewonnen. In een telefoongesprek met een Russische journalist gaf hij in april vorig jaar toe dat het bataljon zich schuldig heeft gemaakt een de standrechtelijke executie van krijgsgevangenen. Motorola en anderen van het bataljon worden ook van martelingen van gevangenen beschuldigd.

Bron: Moscow Times

Geen opmerkingen: