woensdag 1 juni 2016

Geruilde Rus Jerofejev zou gisteren zijn vermoord

De Russische militair Jevgeni Jerofejev is volgens onbevestigde berichten vermoord, nog geen week na zijn terugkeer in eigen land. Hij zou zijn gaan hardlopen in de buurt, waarna hij om negen uur 's ochtends werd opgewacht door zijn moordenaar. Jerofejev werd in de nek en het hart geschoten en overleed ter plekke. Omwonenden hoorden twee schoten en zagen vervolgens een in het zwart geklede man haastig weglopen.

Kapitein Jevgeni Jerofejev en sergeant Alexander Alexandrov van de Russische militaire inlichtingendienst GRU werden op 16 mei vorig jaar bij de plaats Sjastia in de Donbas gevangen genomen door het Oekraïense leger. Beide mannen raakten gewond bij hun arrestatie, een Oekraïense soldaat werd gedood. Jerofejev en Alexandrov gaven aanvankelijk toe dat ze naar Oekraïne waren gestuurd, maar ontkenden dat later weer.

Beide mannen werden afgelopen maand tot elk veertien jaar gevangenisstraf veroordeeld. Ze werden een week geleden geruild tegen de in Rusland gevangen zittende Savtsjenko. De ruil had plaats in Rostov-aan-de-Don, waarna het tweetal naar Moskou werd gevlogen.

Bron: elise.com.ua

Geen opmerkingen: