maandag 27 juni 2016

'Rebellen beschieten zelf kinderziekenhuis Donetsk'

Pro-Russische rebellen hebben het kinderziekenhuis in Donetsk beschoten, enkel en alleen met de bedoeling om het Oekraïense leger er van te kunnen beschuldigen dat die de buitenwijken van de stad beschiet. Tot deze conclusie komt de legerleiding nadat zowel de waarnemers van de OVSE als het coördinatiecentrum van het Oekraïense en het Russische leger niet hebben bevestigd dat de schuld bij het leger ligt. Er was alleen materiële schade.

De separatisten in Donetsk waren er snel bij om het leger de schuld te geven van de beschieting van de woonwijk Kirovski afgelopen vrijdag. Later verscheen het bericht in de Russische media dat in Donetsk enkele huizen en het kinderziekenhuis waren vernield bij een beschieting. De granaten zouden uit noordoostelijke richting zijn gekomen, waar zich geen legereenheden bevinden. ''Een brutale provocatie'', meent het leger in een vanmorgen uitgegeven verklaring.

Het coördinatiecentrum meldde geen beschieting door het leger in de nacht van donderdag op vrijdag. De OVSE bevestigt daarbij de Oekraïense versie van het gebeurde, namelijk dat er geschoten is vanuit noord-noordoostelijke richting, waar de rebellen de baas zijn.

Bron: Censor.net

Geen opmerkingen: