zaterdag 25 juni 2016

Savtsjenko over Timosjenko: 'We zijn geen vriendinnen'

Het botert niet bepaald tussen Nadia Savtsjenko en fractievoorzitter Joelia Timosjenko van de Moederlandpartij. Terwijl Timosjenko de in Rusland gevangen zittende Savtsjenko op het schild had gehesen, tot nationale had gemaakt en ze bij de parlementsverkiezingen van oktober 2014 zelfs de eerste plek op de kieslijst aan haar had afgestaan, wordt Timosjenko nu links en rechts gepasseerd door Savtsjenko.

Het kersverse parlementslid laat duidelijk weten dat ze eigenlijk niets van de huidige generatie politici moet hebben, inclusief Timosjenko. Bovendien heeft Savtsjenko duidelijk gemaakt dat ze wil onderhandelen met de leiders van de separatisten en dat de sancties tegen Rusland verzacht moeten worden ''omdat het Russische volk er onder lijdt''.

Over haar verhouding met haar fractievoorzitter zegt Savtsjenko in een interview met de Deutsche Welle dat die zakelijk is. ''We zijn geen vriendinnen, we gaan niet bij elkaar op de koffie om ditjes en datjes uit te wisselen.'' Tegelijkertijd houdt ze zich op de vlakte als het om de schimmige reputatie van Timosjenko gaat. ''Geen enkele politicus is zonder fouten.''

Bron: ZIK

2 opmerkingen:

Dirk en Lara zei

Beste Karel,
Volgens mij staat er een type fut in je stukje.
In de derde alinea moet volgens mij het eerste woord Timosjenko gewijzigd worden in Savtsjenko.
Het lijkt mij ook een beetje vreemd dat Timosjenko iets over haar eigen schimmige reputatie zou zeggen.

M.vr.gr.
Dirk en Larysa de Vaal

Karel Platje zei

Is inmiddels hersteld. Dank voor de opmerkzaamheid!