vrijdag 17 juni 2016

Marinka nu belangrijkste doelwit van rebellen

De posities van het Oekraïense leger nabij Marinka zijn gisteren tot tienmaal toe onder vuur genomen door pro-Russische rebellen. Ook bij Krasnohorivka waren de rebellen erg actief. Hier werden zware mortieren, pantserwagens en zelfs luchtafweergeschut ingezet tegen de soldaten daar die ook melding maakten van twee tankaanvallen. Bij een beschieting van de grenspost bij Marinka raakten gisteravond twee burgers ernstig gewond. Nabij Marinka en bij Majorsk raakten in totaal vijf soldaten gewond.

Een groot deel van de dag was het relatief rustig, maar in de avond barstte het geweld weer los. Er werden in totaal 46 aanvallen van de rebellen geregistreerd, waarvan 24 in de omgeving van Marioepol, 18 in de omgeving van de stad Donetsk en vier in de provincie Loehansk. Nabij Donetsk waren aanvallen op legereenheden bij Nevelske, Loehanske, Trojtske, Zajtseve en Novhorodske. Opvallend genoeg was het relatief rustig rond het industieterrein van de stad Avdiivka, waar soldaten al sinds januari vrijwel dagelijks met aanvallen te maken hebben. Toch viel er gisteren een dode: een soldaat werd gedood door een scherpschutter.

In de omgeving van Marioepol vielen de rebellen posities van het leger aan bij Sjirokine, Vodiane, Hnoetove, Slavne en Novotrojtske. In de provincie Loehansk werden aanvallen met 82 millimeter mortieren gemeld nabij Novo-Oleksandrivka en Poposna.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: