donderdag 16 juni 2016

Soldaten verwachten aanval tanks op Avdiivka

Het Oekraïense leger heeft de afgelopen dagen afgezien van artilleriesteun voor de soldaten die de kolenmijn Boetivka verdedigen, omdat een grote aanval van de pro-Russische rebellen met tanks wordt verwacht richting het industriegebied van de stad Avdiivka. ''Bovendien heeft de vijand zijn eigen artillerie opgesteld in bewoonde gebieden, zodat we toch niet terug kunnen schieten'', zeggen soldaten in een reportage die tv-zender TCH gisteren uitzond.

De rebellen zouden 30 tanks hebben verzameld om Avdiivka aan te vallen, aldus de soldaten. Zij gaan er van uit dat er een kortstondige aanval komt waarbij de tanks onder dekking van artillerievuur oprukken naar het industriegebied waar zij zich hebben verschanst. De rebellen proberen al maandenlang tevergeefs Avdiivka te veroveren.

Tot een beslissende aanval kwam het gisteren niet, al werden de Oekraïense soldaten bij Avdiivka wel met 82 millimeter mortieren en zware machinegeweren beschoten. In totaal zouden gisteren 41 aanvallen door de rebellen zijn uitgevoerd, waarvan 15 in de omgeving van de stad Donetsk. Behalve bij Avdiivka ging het om eenheden van het leger bij Trojtske, Novhorodske en Zajtseve. Ook werden 25 aanvallen gemeld op legereenheden in de omgeving van Marioepol.

Bronnen: ZIK, Censor.net

Geen opmerkingen: