dinsdag 29 april 2014

Na Tsarjov twijfelt ook Dobin aan kandidatuur

Nadat Oleh Tsarjov zich vandaag al terugtrok als presidentskandidaat heeft ook Michail Dobkin van de Partij van de Regio's aangekondigd dat hij dit overweegt te doen. Hij voelt zich bedreigd door ''een bepaalde extremistische groepering, die goed georganiseerd is en wordt betaald''. Deze radicalen zouden hem overal achtervolgen.

''Ze hebben zich ten doel gesteld dat ze mij niet in contact willen laten komen met kiezers. Ze verpesten mijn verkiezingscampagne." Dobkin noemt geen naam, maar gaat er vanuit dat een andere presidentskandidaat er achter zit.

Tsarjov voelt zich ook al bedreigd. Hij zei vandaag dat hij niet naar de hoofdstad durft te reizen, uit vrees net als eerder te worden aangevallen. Tsjarov riep de andere presidentskandidaten met vooral kiezers in het zuidoosten van het land op om de komende verkiezingen te boycotten.

In het bijzonder deed hij een beroep op Dobkin, de communist Petro Porosjenko, de uit de Partij van de Regio's gezette Sergei Tigipko en voormalig plaatsvervangend procureur-generaal Renat Koezmin. "Waarom zouden we verkiezingen gaan houden terwijl ze in Kiev een burgeroorlog tegen ons voeren'', meende Tsarjov.

Dobkin, de voormalige gouverneur van Charkiv, is de officiële kandidaat van de Partij van de Regio's. Tsarjov is parlementslid voor dezelfde partij, maar was presidentskandidaat op persoonlijke titel. Beiden zouden volgens recente peilingen volstrekt kansloos zijn bij de verkiezingen op zondag 25 mei.

Bron: Itar-Tass

Geen opmerkingen: