maandag 28 april 2014

Burgemeester van Charkiv neergeschoten

Burgemeester Gennadi Kernes van de stad Charkiv is vanmorgen neergeschoten. Hij zou in zijn rug zijn geraakt en verkeert in levensgevaar, aldus een verklaring van het gemeentebestuur. Kernes was aan het joggen toen hij werd aangevallen. Hij zou nu worden geopereerd.

De burgemeester staat bekend als een enthousiast sporter. Kernes is omstreden door zijn aanvankelijke steun aan ex-president Viktor Janoekovitsj. Hij sprak zich nadrukkelijk uit tegen het anti-regeringsprotest en ontvluchtte voor korte tijd het land toen Janoekovitsj van het toneel verdween, maar stelde zich na de machtswisseling op achter de nieuwe regering. Presidentskandidaat Michail Dobkin van de Partij van de Regio's heeft vanwege de kritieke toestand van Kernes een voor later vandaag aangekondigde persconferentie afgezegd.

Drie passagiers van een personenbusje zijn vanmorgen gewond geraakt bij een schietpartij in het dorp Michailivska, even buiten de hoofdstad Kiev. Ze werden aangevallen door onbekende mannen die met drie personenauto's zonder kentekenplaten het busje klem reden. De gewonde passagiers zijn naar een ziekenhuis overgebracht. Ze zouden niet in levensgevaar zijn.

In de stad Slovjansk is een derde dode aangetroffen, op dezelfde plek waar eerder twee andere lichamen werden gevonden. Ook dit slachtoffer was gemarteld, aldus een woordvoerder van de regionale politie. Anderhalve week geleden werden raadslid Volodimir Ribak uit Horlivka en de 19-jarige student Joeri Popravko daar aangetroffen.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: