maandag 31 januari 2011

Excentrieke burgemeester Kiev nu spoorloos

Het is een raadsel waar de excentrieke burgemeester Leonid Tsjernovetsky van Kiev is gebleven. Hij is al twee maanden niet in het openbaar gezien en zelfs premier Mikola Azarov vraagt zich af waar de man is gebleven.

President Viktor Janoekovitsj had in november genoeg van Tsjernovetsky's nukken en nam flink wat van 's mans bevoegdheden af. Erger nog: hij gaf Oleksandr Popov de leiding in handen. De afgelopen vier jaar ontpopte Tsjernovetsky zich als een onaards figuur, vandaar zijn bijnaam Kosmos.

Zelfs vergeleken met andere kleurrijke Europese burgemeesters sprong de eerste burger van de Oekraïense hoofdstad er bovenuit. Hij gaf al eens een persconferentie in z'n zwembroek en deed vervolgens een serie oefeningen voor de verzamelde pers om te laten zien hoe fit hij was.

Maar nu is het dus al een hele tijd rustig rond Tsjernovetsky. Popov wil niet zeggen waar de man is, maar houdt het er op 'dat we contact hebben'. Volgens sommige bronnen verliet de burgemeester in november het land om in Frankrijk zijn 59e verjaardag te vieren.

Source: AFP

Geen opmerkingen: