dinsdag 1 februari 2011

Janoekovits wil staakt-het-vuren in de politiek

Ophouden met over en weer beschuldigingen te uiten, samenwerking in plaats van het verdedigen van het eigenbelang. President Viktor Janoekovitsj vindt het schelden over en weer niet in het nationaal belang en dat moet anders. Dat zei hij vanmorgen bij de opening van de achtste zitting van het parlement.

Politici mogen er verschillende opvattingen op na houden, aldus Janoekovitsj, ''maar er zijn nu eenmaal problemen waarbij het partijbelang geen rol speelt." Het oplossen van deze problemen is een taak van alle politici ''als ze willen opkomen voor hun land''. En wie het daarmee niet eens is, hoort volgens de president niet thuis in de politiek.

De ophanden zijnde hervormingen, het moderniseren van Oekraïne, vormen zo'n opgaaf waarbij in de ogen van Janoekovitsj partijbelangen opzij gezet moeten worden om de negatieve gevolgen ervan voor de bevolking te beperken. Hij voorspelde op korte termijn resultaten van de hervormingen. "Dan hebben we een antwoord aan al onze opponenten en mensen die het slecht met ons voor hebben."

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: