zondag 9 januari 2011

Opnieuw ondernemersprotest in Kiev

Er komt morgen opnieuw een protest van ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf. Ditmaal gaat het hen niet om de nieuwe belastingwet waar ze niet altijd niet blij mee zijn, maar om de arrestatie van twee van hen Eén van hen is hun voorman Oleg Akhtirski.

Zij zijn gearresteerd vanwege het aanbrengen van vernielingen op het plein Maidan in de hoofdstad Kiev. Die vernielingen bestaan er uit dat voor de tenten waarin de demonstranten tien dagen doorbrachten, metalen pinnen tussen de tegels van het plein werden geslagen. "We kunnen er gewoonweg niet bij dat iemand in de cel belandt voor zoiets belachelijks", vindt coördinator Oleksandr Daniljuk van de ondernemersorganisatie SMB. Justitie heeft in totaal acht ondernemers beschuldigd van het plegen van vernielingen, twee daarvan zitten nog vast.

De demonstranten eisen morgen bij hun nieuwe demonstratie om Maidan dat justitie het onderzoek tegen Akhtirski en de zijnen stopt en hen vrij laat. Daniljuk: "We hebben geen misdrijf begaan met onze demonstratie. De acht zijn er alleen maar uitgepikt om te kijken wat onze reactie is. Nou, we pikken dit dus niet."

Bron: ZIK

Geen opmerkingen: