zondag 16 januari 2011

Oranjerally vraagt aandacht voor armoede

Dorcas gebruikt het EK voetbal van 2012 om aandacht te vragen voor de armoedeproblematiek in Oost-Europa. Op maandag 4 juni vertrekt vanaf het Dorcas-hoofdkantoor in Andijk de Young Dorcas Oranje Rally. Deze rally met oude auto's van Oost-Europese afkomst, trekt drie weken langs de EK-speelsteden én de Dorcas-projecten in Oekraïne.

Tijdens de rally wordt het uiterste gevraagd van de teams en hun auto's. Slechte wegen, tijdritten, gps-codes, competitie, voetbalwedstrijden, kaarten en foto's bepalen de reis die op 25 juni moet eindigen in de stad Donetsk. Hoe de route van de rally zal verlopen, hangt af van het speelschema van de voetbalwedstrijden en van hoe ver Oranje komt tijdens het Europees kampioenschap

Onderweg bezoeken de deelnemers Dorcas-grannies en delen zij voedsel en kleding uit aan straatkinderen. Ook is het de bedoeling dat de deelnemers latrines en waterpompen plaatsen bij zigeunerdorpen, klaslokalen renoveren en voetbalcompetities organiseren voor zigeunerkinderen.

De Oranje Rally wordt georganiseerd door Young Dorcas. Young Dorcas International is een afdeling van Dorcas Aid International. Deze beweging is in 2007 opgericht door Mona Wissa, coördinator Dorcas Egypte, en door Dirk Jan Groot, oprichter van Dorcas Aid International.

Young Dorcas is een beweging die bestaat uit jongeren in de leeftijd van 16 tot 30 jaar, die een verschil in de wereld wil maken en armoede wil bestrijden.

Bron: Dorcas, Oranjerally

Geen opmerkingen: