donderdag 29 januari 2015

Jarosh dreigt met opzetten eigen generale staf

Als het Oekraïense leger niet beter geleid wordt, dan gaan de vrijwilligersbataljons hun eigen generale staf creëren met mensen-van-de praktijk. Partijleider Dmitro Jarosh van de Rechtse Sektor zegt in een interview met televisiezender Hromdaske dat er grote ontevredenheid onder de vrijwilligers is over de manier waarop de generale staf het leger aanstuurt.

De generaals zouden niet op hun taak berekend zijn en moeten vervangen worden door bekwamere mensen, aldus Jarosh. Hij doelt dan op militairen die in de afgelopen maanden gevechtservaring hebben opgedaan en weten wat er speelt in het oorlogsgebied. Er zou al een begin zijn gemaakt met het opzetten van een generale staf van de vrijwilligersbataljons.

Jarosh zegt in het interview overigens dat het niet de bedoeling dat deze alternatieve generale staf concurreert met die van het leger. ''Samenwerken, aanbevelingen doen. Maar toch ook zelf beslissingen nemen.'' De radicale nationalist, tevens parlementslid, meent dat niet alleen vrijwilligersbataljons achter een eigen generale staf staan, maar dat dit ook geldt voor andere militaire eenheden en zelfs eenheden van het reguliere leger.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: