vrijdag 29 augustus 2014

Russische media: Marioepol vrijwel omsingeld

Situatie vandaag, volgens het Oekraiense leger.
Pro-Russische rebellen zouden de stad Marioepol vrijwel geheel omsingeld hebben. Dat melden althans de Russische nieuwsagentschappen Novorossia en Itar-Tass. Afgelopen nacht zouden negen dorpen zijn ingenomen, terwijl om Oerzoef nog wordt gevochten. ''De kans is groot dat de Oekraïense troepen in de loop van vandaag volledig zijn opgesloten in Marioepol'', aldus Novorossia.

Itar-Tass meldt dat veel militairen, maar ook het provinciebestuur de stad hebben verlaten. De supermarkten zouden inmiddels door hun voorraden heen zijn en in de stad is ook sprake van een benzinetekort. ''We wachten op de troepen van de Volksrepubliek Donetsk'', citeert Itar-Tass een inwoner.

Over de aanwezigheid van Russische militairen in het zuidoosten van Oekraïne wordt met geen woord gerept door beide persbureaus. De Russische regering ontkent nog altijd dat reguliere troepen zijn ingezet om de stad Marioepol te veroveren.

Het Oekraïense persbureau Ukrinform meldt dat het Oekraiense leger mijnen heeft gelegd op de toegangswegen naar Marioepol om tanks tegen te kunnen houden die op weg willen naar de strategisch belangrijke kustplaats.
Bronnen: Itar-Tass, Ukrinform

Geen opmerkingen: